• 1401/04/16 - 08:32
  • تعداد بازدید خبر : 67
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

روغن پسته و نقش آن در روند اسپرماتوژنز

سرکار خانم دکتر فلاحتی پور دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در مطالعه ای تحت عنوان ؛ بررسی اثر فیتو استرول ها و اسید های چرب میوه پسته (Pistacia vera) بر سطح هرمون های جنسی، روند اسپرماتوژنز و تغییرات بافت بیضه در موش های صحرانی نر بالغ نژاد ویستار؛ به این نتیجه رسیدند که روغن پسته و اسید های چرب مستخرج از آن باعث بهبودی روند اسپرماتوژنز در موش های صحرایی نر نژاد ویستار شدند بنابراین استفاده از آنها در درمان ناباروری در مردان امیدوارکننده به نظر می رسد.

ایشان افزودند که ناباروری یکی از مسایل مهم در علم پزشکی است و تقریباً 13 درصد از افراد جامعه، نابارور هستند. 40 درصد از موارد ناباروری مربوط به مردان، 40 درصد مربوط به زنان و حدود 10 درصد مربوط به هر دو است و در 10 درصد از زوج ها نیز عامل ناباروری مشخص نیست.

شایع ترین علل ناباروری در مردان، عدم توانایی آنان در تولید تعداد کافی اسپرم های سالم، فعال و با قدرت تحرک کافی است.  این مطالعه با هدف بررسی تأثیر روغن پسته (Pistacia vera) و فیتواسترول‌ها و اسیدهای چرب استخراج شده از آن بر اسپرم‌زایی و تغییرات بافت‌شناسی بیضه در موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار و بررسی فواید یا مضرات این ترکیبات بر باروری انجام شده است. فیتواسترول های مستخرج از روغن پسته در دوزهای بالا و پایین باعث کاهش اسپرماتوژنز شدند، در حالی که اسیدهای چرب در صورت استفاده در دوزهای پایین باعث افزایش اسپرماتوژنز شده و در صورت استفاده در دوزهای بالا این روند را کاهش دادند. استفاده از اسیدهای چرب استخراج شده از پسته برای درمان ناباروری در مردان امیدوارکننده به نظر می رسد. همچنین استفاده از روغن پسته به تنهایی باعث بهبود فرآیند تولید اسپرم شد. نتایج این مطالعه در مقاله ای تحت عنوان The Effect of Phytosterols and Fatty Acids of Pistachio (Pistacia vera) Oil on Spermatogenesis and Histological Testis Changes in Wistar Adult Male Rats در مجله Urology Journal  با ضریب تاثیر ۱/۵ به چاپ رسیده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16302
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید